• El Punto Cubano

  Wij bieden al meer dan 20 jaar authentieke Cubaanse danslessen en feesten!

  Cuban Salsa les Punto Cubano Amsterdam

  Groepslessen

  Salsa lessen voor alle niveaus. Kom snel een keer langs en have fun!

  We zijn weer open!

  Cubaanse salsa feesten Amsterdam

  Cuba Feesten

  Maandelijke klassieker: SalsaD'Cuba Party met DJ AngelD'Cuba!

   Cubaanse salsa Workshop Amsterdam

  Workshop

  Origineel groepsuitje? Doe samen een echte Cubaanse workshop!

  Priveles salsa Amsterdam

  Privélessen

  Volle aandacht voor jouw leerproces? Privé les is ook mogelijk!

 • Cubaanse Salsa lessen

  El Punto Cubano in Amsterdam

  Cubaanse Salsales Punto Cubano Amsterdam

  Zin in een salsa cursus?

  Iedereen is welkom bij de salsa cursussen van El Punto Cubano en voor wie de echte Cubaanse salsa wilt ontdekken. Wij zijn een team van enthousiaste docenten en assistenten, onder begeleiding van de zeer ervaren Cubaanse docent Angel Ford Mesa.

  We starten nieuwe 10-weekse cursussen in september, november, februari en mei

  Salsa Groepslessen ZOMER

  Laat je betoveren door de magie van samen Cubaanse salsa dansen.

   

  Deze zomer bieden we extra zomercursussen aan waarvan het rooster hieronder te vinden is. Als je je wilt inschrijven, stuur ons dan een berichtje/e-mail met je naam en aan welke les je mee wilt doen!

   

  Maandag (12 jul t/m 9 aug)

  19:00-20:00 - Cursus beginner 1 + Cursus beginner 2

  20:00-21:00 - Cursus intermediate + Cursus semi-advance

  21:00-22:00 - Cursus gevorderd

   

  Woensdag (14 jul t/m 11 aug)

  19:00-20:00 - Cursus beginner 1 + Cursus beginner 2

  20:00-21:00 - Cursus beginner 1*

  (* enkel deze cursus is reeds gestart op 23 juni)

   

  Donderdag (15 jul t/m 12 aug)

  19:00-20:00 - Cursus beginner 1 + Cursus beginner 2

  20:00-21:00 - Cursus intermediate/semi-gevorderd

  21:00-23:00 - ESTILO HABANA

  Adres: Borgerstraat 112, A'dam Oud-West

  Cubaanse Salsales Punto Cubano Amsterdam

  COVID-19 Dans Protocol

  In verband met de huidige situatie rondom Corona moeten wij een aantal regels in acht nemen, zowel voor de Open Lessen als de danslessen:

  • U moet zich van te voren aanmelden voor een proefles. Voor koppels geldt ook dat zij zich BEIDE moeten aanmelden 
  • Personen die zich niet online hebben aangemeld voor de (proef)les(sen), kunnen wij niet toelaten tot de dansschool. 
  • Niemand wordt als publiek toegelaten. U bent dus alleen welkom om mee te dansen.
  • Op moment van deelname aan de les verklaar je daarmee in goede gezondheid te verkeren en geen last te hebben van Corona-gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, keelpijn, koorts enz. 
  • Wanneer je afgelopen 10 dagen op vakantie ben geweest in een land of gebied met code Oranje/Rood, dan wel twijfels te hebben over of je mogelijk in je eigen omgeving besmet bent met het Corona virus, mag je niet deelnemen aan de lessen.
  • Per dansles worden er maximaal 15 koppels toegelaten. Per avond wordt er niet van danspartner gewisseld. Als je zelf geen danspartner hebt kun je je nog steeds opgeven en zullen wij jou indelen bij iemand anders die ook geen danspartner heeft!

  Kosten

  Cursussen bestaan uit meerdere lessen van 60 minuten en kosten 10 euro per les. Een cursus wordt afgerekend als pakket en vooraf en in één keer betaald. Bijvoorbeeld 50 euro voor een cursus van 5 lessen en 100 euro voor een cursus van 10 lessen. Dit is exclusief eventuele studentenkorting*. In overleg met ons is een losse les ook mogelijk voor €12 per les.

  * Studentenkorting 10% bij vertoon van geldig bewijs van inschrijving van onderwijsinstelling voor lopende college jaar.

  Inschrijving

  Beginnende cursisten wordt geadviseerd zoveel mogelijk aan het begin van de cursus te starten. Aangezien we een beperkt aantal plaatsen hebben vanwege COVID-19, is het raadzaam om je voor de start van de cursus in te schrijven om je plek te garanderen. Je kan een e-mail of app sturen om een betalingsverzoek te ontvangen. Of je kunt indien er nog voldoende plek is je inschrijven na de eerste les van de cursus, tijdens de Open Dagen, waar (contant) betaald kan worden op locatie.

  Cubaanse Salsales Punto Cubano Amsterdam

  Opbouw lessen & dansstijlen

  Elke les begint met een ontspannen en ritmische warming up waarin je kennis maakt met verschillende (Afro) Cubaanse ritmes als Son, Rumba, Pilon, Chachacha, etc. Vervolgens leer je in tweetallen de basisfiguren en ritmes toe te passen in de dans. Je hoeft geen partner mee te nemen, iedereen danst met iedereen. Het plezier in de dansbeleving staat voorop!

  Bij de beginners leer je de basispassen en ritmes van de Cubaanse salsa kennen. Bij de gevorderden maak je kennis met moeilijkere ritmes, danspassen en uitgebreide figuren op snellere muziek. Improviseren, creativiteit en soepeler bewegen spelen een grote rol tijdens deze lessen. Daarnaast leer je de ‘Rueda de Casino” (dansen in een kring), waarbij je na elk figuur wisselt van partner en dat levert veel dansplezier op!

  Cubaanse Salsales Punto Cubano Amsterdam

  Aanwezigheid

  Cursisten die onverhoopt verhinderd zijn voor een les, bijvoorbeeld door ziekte, dienen zich uiterlijk 24 uur van te voren afmelden. Alleen dan bieden wij de gelegenheid om, in overleg met ons en bij voldoende beschikbaarheid van danspartners, gemiste lessen in te halen gedurende het lopende lesblok.

 • Workshop

  Zoek je een originele en energieke activiteit voor jouw bruiloft of bedrijfsuitje? Bel ons!

  Cubaanse salsa was nog nooit zo leuk!

  Wij geven dansworkshops op maat. Zeer geschikt voor privéfeesten en bedrijfsuitjes.

   

  We horen graag wat je wensen zijn zodat we de ideale workshop op maat voor jullie gezelschap kunnen organiseren.

   

  Stap uit je comfort zone en boek nu een onvergetelijke workshop bij El Punto Cubano!

  Contact ons!

 • Privé lessen

  Wil jij graag meer persoonlijke aandacht of je geheugen weer op frissen? Wil jij salsa leren dansen (samen met jouw partner) voor een speciale gelegenheid?

  Volg privéles bij El Punto Cubano en ga met sprongen en plezier vooruit. Meld je nu aan!

  Bijzonderheden:

  - Je dient zelf een locatie te regelen (indien mogelijk kan dit bij je thuis)

  - Prijs: €50 per persoon​ per uur

  - Met name de beschikbaarheid overdag is groot

 • SalsaD'Cuba Party & Guantanamera Party

  Check de AGENDA voor de laatste informatie over de komende editie!

   

  DJ Edition

  Tijden de feesten van DJ AngelD'Cuba geniet je van de beste Cubaanse muziek: swingende Salsa, Son, Timba en meer...

   

  Live Band Edition

  Matinee met DJ’s en een Authentieke Cubaanse live band. Voorafgaand aan dit feest is er soms een dansworkshop, meestal gerelateerd aan Son Cubano en andere Cubaanse ritmes als Danzon, Changui, Mambo en Cha-cha-cha.

 • DJ AngelD'Cuba

  OBBATALA AYAGUNA

  TALABI

  “Oreja no pasa cabeza”

  Een DJ met concept en karakter

  In de muziekwereld was Angel de oprichter van de traditionele Cubaanse groep CONTRATEMPO. Hij werkte als artistiek producent van het nationale agentschap van artistieke tournees Agencia Nacional de Giras Artisticas (ANGA). Hij was muziekproducent van: Empresa de Grabaciones y Ediciones Musicales de Cuba (EGREM), LUSÁFRIKA (KaapVerdie), ChoiseMusic (Duitsland-Nederland), ABDALA (Cuba), Cuban Roots (Nederland).

   

  Angel was één van de bedenkers en muzikaal-artistiek directeur van het project van één van de bekendste discotheken met live muziek in Cuba: “Havana Café” van Hotel Meliá Cohiba. Daarnaast heeft hij producties uitgevoerd over de hele wereld met de meest bekende Cubaanse orkesten: Buena Vista Social Club, Orquesta Aragón, Manolito Simonet y su Trabuco, Polo Montanez, Vieja Trova Santiaguera, Proyección Sonera en Clave y Guaguancó..

   

  De afgelopen jaren heeft Angel zich ontwikkeld tot professionele DJ. Zijn veelzijdige achtergrond, ruime ervaring (musicoloog, muziekproducent en cultureel etnoloog) en specifieke kennis geven hem als DJ een uniek karakter met concept.

   

  DJ AngelD'Cuba organiseert en draait regelmatig op zijn eigen feesten in Amsterdam. Daarnaast werkt hij als professionele DJ op internationale festivals die georganiseerd worden in Nederland en in andere landen (zoals België, Duitsland, Spanje en Italië). Hij staat bekend in de salsawereld om het combineren van zijn beroep als docent, DJ en organisator van feesten. Hij draait ook andere muziekstijlen en weet wat de danser nodig heeft.

 • Geschiedenis El Punto Cubano

  Authentieke Cubaanse dans en muziekschool

  CUBA
  Ángel Luis Ford Mesa komt uit Cuba. Gedurende negen jaar is hij algemeen directeur en producent geweest van Compania Danza JAGUEY: een van de meest geprezen Cubaanse dansgroepen in Cuba en in het buitenland. Verder heeft hij in Cuba elf jaar gewerkt als universitair docent. Hij heeft les gegeven in Cubaanse en algemene Kunstgeschiedenis, Kunst en Musicologie op verschillende Cubaanse universiteiten. Tevens is hij directeur geweest van de Culturele afdeling van de Universiteit van Guantánamo. In deze periode heeft Angel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar en gepubliceerd rond de oorsprong van de Cubaanse cultuur, de folklore, etnografie, tradities en invloed van de migraties in de weelde van de Cubaanse muziek en dans. Tussen 1995 en 1999 was hij Senior Specialist Buitenlandse Zaken van het Cubaanse Instituut voor Muziek en Tourmanager van Cubaanse Orkesten over de hele wereld.

   

  NEDERLAND
  In 2000 richtte de Cubaanse dansleraar Angel Luis Ford Mesa, in Amsterdam zijn eigen dans- en muziekschool op: Punto Cubano. Verder is Angel gastdocent geweest bij CODARTS (www.codarts.nl) in Rotterdam, een Internationaal Conservatorium, dat hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. Hier doceerde hij een cyclus van theoretische en praktische conferenties over de geschiedenis van de Cubaanse muziek en dans. Momenteel onderwijst hij Cubaanse dans- en muziekstijlen, van changüi (dans oorspronkelijk uit Guantánamo, de geboorteplaats van Angel) tot son, rumba en moderne dansstijlen. Angel is een ervaren onderwijzer, danser en choreograaf. Zijn lessen en choreografieën zijn gebaseerd op de Cubaanse manier van dansen: een lichamelijke expressie van de weelderige Cubaanse muziek. Het is een harmonieus en coherent mengsel van Cubaanse traditie, improvisatie en creativiteit.

 • Foto's & Video's

  Een beeld impressie van de feesten en lessen

  Group lessons,Lady styling,Rueda de Casino
 • Contact ons

  Vul hier uw naam en e-mail in om uw vraag direct te stellen!

  Studio Borgerstraat
  Borgerstraat 112, Amsterdam
  Maandag, woensdag en donderdag
  19:00-22:00u
  06-33830994
 • Op zoek naar de danslocatie van El Punto Cubano?

  Wij geven lessen en feesten in Studio Borgerstraat in Amsterdam
  De entree is te vinden tussen de Kinkerstraat en Borgerstraat, in het kleine straatje genaamd Kneppelhoutstraat!

All Posts
×